2016. április 12., kedd

SZENT ANTAL RÓZSAFÜZÉR






















.
Páduai Szent Antal gyermek korától lelkes hitéletet élt. Elmélyülten tanulmányozta a Szentírást, így sokszor a Szentírás szavai tódultak ki ajkán.Ferencesként a szegények prédikátora lett olasz és francia területeken. Tömegesen térítette meg a tévtanokban élő embereket, megélt szegénységgel hitelesítve szavait. Megalapította Bolognában rendjének első tanulmányi házát, ahol teológiai képzést indított. 1231. június 13-án vette magához az Úr, harminchat éves korában. Szent Antal mondása:"Isten éljen mindig a szívedben. Egy szent sem boldogabb, egy szív sem vidámabb, mint az, ki szívében Istent hordozza." (Szent Antal rózsafüzéren a kereszt helyén Szent Antal érem van) imádkozható hagyományos rózsafüzérrel is.

Bevezetés: Hiszekegy...Miatyánk...Üdvözlégy (3-szor)...Dicsőség...

Üdvözlégy titkok:

1.aki kérésre bátorítson

2.aki kéréseinket meghallgassa

3.aki hálánkat örömmel fogadja

Tized(5-ször): Miatyánk...Üdvözlégy (10-szer)...Dicsőség... Könyörögve...

Üdvözlégy titkok:(minden Üdvözlégy közepén mondjuk a titkot!)

1.aki Szent Antal karjaiba alászálltál

(1.titokhoz tartozó elmélkedés: Jézusom, Te kisgyermek képében megjelentél Szent Antal karjaiban, ezzel is megmutatva szereteted szolgáid iránt. Jézus nap mint nap egészen közel jön hozzánk a Szentostyában, melynek érintésére nem méltó a felszenteletlen kéz.Mennyire készítem fel lelkemet a szentáldozásaim előtt, hogy igazi örömet jelenthessen az Ő alászállása látogatása?)

2.aki Szent Antalt dicsőségben koronáztad

(2.titokhoz tartozó elmélkedés: Jézusunk, Te szentjeidnek az örök dicsőség koronáját készíted. A rajtuk keresztül végbevitt csodák által sokszor visszaigazolását adod annak, hogy ők már a Te örök boldogságod részesei.Mennyire törekszem hétköznapjaimban úgy élni, hogy a szentek nyomdokába léphessek? Kérem-e ehhez például Szent Antal segítségét?)

3.aki Szent Antal nyelvét épségben megtartottad

(3.titokhoz tartozó elmélkedés:Szent Anatlnak, a prédikátornak a nyelvét, az országot kormányzó Szent Istvánnak jobbját, egyes szenteknek egész testét épségben megtartod. Ezekkel a csodákkal is a mi hitünket akarod erősíteni. A napi kis csodákat észreveszem-e a környezetemben? Legalább a nagy csodák, mint Szent Antal nyelvének épen maradása, megindítják-e lelkemet?)

4.aki Szent Antal perselyét tápláltad

(4.titokhoz tartozó elmélkedés:Tudjuk, hogy a pénz a "császáré", azaz a földi hatalmaké. Mégis a földi életben e nélkül nem lehet megélni. Azt is tudjuk Uram, hogy az önzetlen adakozót Te kárpótolod. Jó szívvel adományozok-e az Egyháznak, és a környezetemben található rászorulóknak? Az Egyház vezetése által javasolt 1%-nál többet adományozok-e bevételeimből?)

5.aki Szent Antal közbenjárására rajtunk segítesz

(5.titokhoz tartozó elmélkedés: Jézusunk, Te sokszor bizonyítottad, hogy a téged különösen szeretők kérését szívesen teljesíted. Ezért talál sokszor meghallgatásra a szentek vagy a Szűzanya közbenjárása. Köszönjük, hogy olyan szenteket neveltél, akik közbenjárására biztosan számíthatunk. Hányszor gondoltam már arra, hogy kérjem a szentek, az angyalok vagy a Szűzanya közbenjárását, hogy lelkem a Hozzád vezető útról ne térjen le?)

.
Könyörögve kérünk, Szent Antal, járj közben Jézusunknál, hogy kérésünk meghallgatásra találjon.

.
Befejezés: Csodálatossá tette az Úr az ő szentjét!Meghallgat engem, amikor hozzá kiáltok. Könyörögjünk! Úristen, ki dicsőséges hitvallódat, Páduai Szent Antatalt a csodák elhomályosíthatatlan fényével övezted körül, engedd kérünk, hogy a kegyelmeket és segítséget, amikért az ő szószólása által folyamodunk, Jézus Krisztus végtelen érdemeire való tekintettel elnyerhessük, aki veled és a szentlélekkel egyetemben él és uralkodik Isten, mindörökkön örökké.
.✝
Amen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése